I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати якісне масло: прості лайфгаки від експертів

Ці поради допоможуть вам купити смачне вершкове масло

Вершкове масло – продукт, без якого важко уявити кашу або молоду картопельку. Однак серед такого розмаїття на полицях магазинів не знаєш, яке вершкове масло вибрати. У програмі "Ранок з Україною", яка виходить на телеканалі "Україна", експерти розповіли, як перевірити якість масла.

Як вибрати вершкове масло в магазині

Як вибрати масло
Як вибрати масло

Реклама

Справжнє вершкове масло обов'язково виготовлене за державними стандартами, має жирність до 83% і складається або з вершків, або з коров'ячого молока. Тому такий продукт дешевим не буває. Для виготовлення 200 г масла потрібно 4 л молока, відповідно, пачка якісного масла не може коштувати менше 40 гривень. Але на полицях супермаркетів, говорять ведучі Марія Мельник і Григорій Герман, можна побачити різне маркування масла: екстра, селянське, бутербродне. Експерт із захисту прав споживачів пояснює, яка між ними різниця.

Читайте також:

"Бутербродне масло має найнижчу жирність, селянське – середню, а екстра – найвищу, 82-83% жирність. Тобто сказати, що масло 83% жирності краще, ніж 60%, ми не можемо. Це не впливає на якісні та безпечні показники", – переконує експерт із захисту прав споживачів Владислава Миронова.

Реклама

Як перевірити якість вершкового масла вдома

Гарне масло володіє вершковим смаком
Гарне масло володіє вершковим смаком

Експерти вважають: щоб перевірити, яке масло ви купили – справжнє чи підробку, без лабораторних досліджень не обійтися. Однак є кілька лайфгаків, як можна проконтролювати якість масла в домашніх умовах. Перший – спробувати його на смак.

"Смак масла обов'язково має бути вершковим. Коли ви його ковтаєте, смак повинен розкриватися, і має залишатися відчуття молока, вершків, сметани", – коментує шеф-кухар Ігор Брагін.

Реклама

Дивіться відео про секрети вибору вершкового масла:

Наступний спосіб – кинути шматочок у гарячу воду. Під час перемішування справжнє масло буде однорідним. Але є ще один фірмовий спосіб, яким користуються навіть на кухні ресторанів.

"Відрізаємо шматочок масла, кладемо на розжарену сковороду і дивимося, як воно себе поводить. Гарне має рівномірно розтанути і віддати смак вершкового масла", – зазначив шеф-кухар.

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як вибрати кабачкову ікру, а також писали, як визначити якісний кефір.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти