Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як вибрати стиглу та смачну хурму

Хурма максимально смачна пізньої осені та взимку

Хурма з'являється на прилавках в кінці осені
Хурма з'являється на прилавках в кінці осені
Фото: freepik.com

Листопад – головний сезон хурми. Ця смачна осіння ягода містить велику кількість калію, який регулює водний баланс в організмі і нормалізує роботу серця.

Дивіться відео, як правильно їсти хурму, щоб вона принесла користь здоров'ю:

У хурмі багато вітаміну А, корисного для запобігання онкологічних захворювань; вітаміну Р, що зменшує крихкість судин; вітаміну С (його в ягоді 53%), що має загальнозміцнюючу дію. Помаранчева ягода у великих кількостях містить пектин, здатний виводити з організму поганий холестерин, іони важких металів і пестициди.

А ще хурма – відмінний інгредієнт для кулінарних шедеврів. Її додають у джеми, варення, салати, десерти, випічку і соуси. А якщо хочете ласувати хурмою і в інші сезони, зробіть з неї сухофрукти.

Як вибрати смачну хурму

Недозріла хурма дуже терпка
Недозріла хурма дуже терпка
Фото: freepik.com

Хурму до нас везуть з декількох країн: Азербайджану, Грузії, Македонії, Туреччини, Іспанії та Ізраїлю. Ми вже звикли до поділу хурми на "шарон" і "корольок".

Виявляється, "корольок" везуть тільки з Азербайджану і Грузії, "Шарон" постачають всі інші країни. Через особливості клімату кожної країни та сортових відмінностей і формується різний зовнішній вигляд та смакові особливості цих плодів.

У чому різниця між сортами "корольок" і "шарон"

Хурма багата вітамінами
Хурма багата вітамінами
Фото: Depositphotos

"Корольок" – більш дрібного розміру, круглої форми, в стиглому стані шоколадного кольору. "Шарон" – більший, форма овально-серцеподібна, в стиглому вигляді яскраво-помаранчевий. Більш світлі відтінки обох видів говорять про незрілість плода. Про ступінь дозрівання скаже також "хвостик", який в ідеалі має бути підсохлим. Шкірочка повинна бути твердою і гладенькою, м'якоть – дуже м'якою і навіть злегка рідкуватою.

Відрізняється "шарон" від "королька" і за смаком: перший солодший, особливо ізраїльський та іспанський, другий більш терпкий. Однак терпкість "королька" не повинна зводити вам зуби – це ознака нестиглості.

Як зберігати хурму

Хурму не можна запивати молоком
Хурму не можна запивати молоком
Фото: Pixabay

На нижній полиці холодильника недостиглий плід хурми може пролежати кілька тижнів, однак зберігати його дуже довго не варто. А якщо ви все-таки купили недозрілу хурму, то покладіть її в поліетиленовий пакет з перестиглим яблуком, тоді вона дуже швидко дозріє, буквально за кілька днів.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, кому не можна вживати хурму. Ми також писали, як схуднути за допомогою хурми.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів