I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як заготовити баклажани в гострому соусі на зиму

Рецепт баклажанів з гострим перцем і часником

Баклажани в гострому соусі – дуже смачна заготівля на зиму. Ароматний соус з перцю і часнику робить цю страву яскравою і насиченою. А завдяки тому, що баклажани не смажаться, а запікаються в духовці, закуска виходить ще й корисною.

Готується така заготовка з баклажанів дуже швидко і просто. Її можна закрити капроновими кришками і зберігати в холодильнику.

Реклама

Баклажани в гострому соусі на зиму

Баклажани в гострому соусі
Баклажани в гострому соусі

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 89 ккал на 100 г

Складові:

  • 5 кг баклажанів
  • 1 кг 100 г червоного болгарського перцю
  • 200 г часнику
  • 1 стручок гострого перцю
  • 250 мл 9% оцту
  • 100 г (4 столові ложки з гіркою) цукру
  • 80 г – (4 столові ложки без гірки) солі
  • 300 мл рослинної олії.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. У баклажанів відріжте плодоніжки і наріжте їх товстими кільцями товщиною не менше 1 см.
  2. Перекладіть баклажани в глибокий посуд і полийте олією. Відразу ж перемішайте, щоб всі кружечки були змащені.
  3. Застеліть деко пекарським папером і щільно викладіть на нього кружечки овочів. Поставте в розігріту духовку і запікайте при 200 °С 25 хвилин.
  4. Поки баклажани запікаються, приготуйте гострий соус. Очистіть зубчики часнику. Болгарський перець очистіть від насіння.
  5. Перекрутіть часник, гострий і солодкий перець через м'ясорубку.
  6. Додайте в соус цукор, сіль і оцет. Добре перемішайте, щоб кристали солі і цукру розчинилися.
  7. Додайте соус до баклажанів і перемішайте шляхом струшування. Не перемішуйте ложкою! Інакше баклажани перетворяться на кашу.
  8. Так як норма баклажанів велика, то краще її розділити на дві частини і перекласти в дві ємності. Так їх легше буде перетрушувати з соусом.
  9. Розкладіть баклажани по стерилізованих банках. Не трамбуйте їх, а лише злегка струшуйте банку для кращого розподілу. На дні ємності з баклажанами буде сік. Розливайте його по банкам в кінці, щоб в кожній банці була однакова кількість соусу.
  10. Настав час для стерилізації закуски з баклажанів. Спочатку простерилізуйте кришки. Для цього залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте банки кришками. Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Для цього покладіть на дно каструлі тканину або рушник. Налийте трохи води і доведіть до кипіння.
  11. Поставте в каструлю банки із заготівлею, щоб вода доходила їм по плечики. Кришки повинні бути на банках. Доведіть до кипіння і з цього моменту стерилізуйте закуску 20 хвилин. Потім дістаньте банки і закупорьте кришки. Переверніть заготовку догори дном і укутайте в ковдру на 12 годин. Після охолодження поставте банки в льох або комору на зберігання.

Скільки стерилізувати банки

Банки об'ємом 0,5 л стерилізувати 15 хвилин, 0,7 л – 20 хвилин, 1 л – 30 хвилин.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти