Головна Сьогодні

Як заготовити борщ на зиму з капустою

Рецепт заправки для борщу на зиму з капустою, помідорами і перцем

Заправка для борщу на зиму – одна з найкорисніших заготовок, яка допоможе істотно заощадити час на кухні. Така закрутка дуже зручна, коли ви поспішаєте: достатньо відкрити баночку, розвести м'ясним бульйоном – і борщ готовий.

Консервований борщ на зиму: рецепт

Заправка для борщу на зиму
Заправка для борщу на зиму
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 73 ккал

Складові:

  • Буряк – 0,5 кг
  • Капуста – 1 качан
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля – 5 шт.
  • Перець солодкий – 5 шт.
  • Помідори – 0,5 кг
  • Оцет – 1 ч. л.

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Дивіться відео, як осучаснити традиційний борщ і вареники:

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву натріть на крупній тертці, інші овочі наріжте невеликими шматочками.
  2. Залийте киплячим розсолом і поставте варитися на сильний вогонь. Коли борщ закипить, зменшіть вогонь і варіть все 20 хвилин на маленькому вогні.
  3. В самому кінці додайте оцет і розкладіть все в підготовлені банки.
  4. Закрийте їх, переверніть, закутайте.

Як зберігати заготовку

Зберігати такий борщ можна і при кімнатній температурі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного борщу з м'ясом і чорносливом.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти