Мариновані огірки на зиму з гірчицею і часником – це якраз той випадок, коли використовуються немаленькі огірочки, які можуть навіть не влізти в банку.
Вода для маринаду повинна бути хорошої якості, м'якою, без сторонніх запахів і домішок. Така буває в свердловинах, бюветах, джерелах. Але якщо ви використовуєте водопровідну, дайте їй відстоятися хоча б добу.
Готуючи маринад, використовуйте тільки емальований або скляний посуд.
Огірки на зиму в гірчиці
Час приготування:
- 20 хвилин +12 годин
Складові:
- Огірки свіжі – 4 кг
Для маринаду:
- Цукор – 1 склянка
- Оцет – 1 склянка
- Рослинна олія – 1 склянка
- Сіль – 0, 25 склянки
- Петрушка – 1 пучок
- Суха гірчиця – 1 ст.л.
- Часник – 1 головка
Дивіться відео, як зробити варення з огірків на зиму:
Спосіб приготування:
- Огірки помийте і наріжте кружальцями.
- Приготуйте маринад. Для цього змішайте всі інгредієнти для нього і доведіть до кипіння.
- Огірки покладіть в емальовану каструлю і залийте їх маринадом на 12 годин.
Скільки стерилізувати банки з огірками
Розкладіть огірки в банки і простерилізуйте їх (ємністю 0,5 л – 5 хвилин, 1 л – 10 хвилин). Закатайте їх, переверніть і укутайте тепліше (так стерилізація триватиме ще якийсь час).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з огірків на зиму, а також писали, як приготувати хрусткі мариновані кабачки в пакеті.