I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як заготовити персики на зиму: рецепти домашньої консервації

Кращі заготовки з персиків на зиму з фото

Персики на зиму можна заготовити як варення, компот або джем. Ці фрукти заморожують і закривають в сиропі. У будь-якому випадку вийде неперевершена солодка консервація, яка сподобається і дітям, і дорослим.

Персики на зиму в желе

Персики на зиму в желе
Персики на зиму в желе

Реклама

Складові:

  • 500-600 г персиків
  • 100 г цукру
  • 1,5 ст.л. желатину
  • 0,5 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Персики помити і нарізати шматочками, видалити кісточки.
  2. Приготувати сироп. У воду додати цукор і поставити на вогонь. Нагріти, щоб розчинився цукор. Додати желатин і розмішати до повного розчинення, зняти з вогню. Желатин можна попередньо замочити в 100 мл води.
  3. Наповнити гарячим сиропом банки з персиками.
  4. Накрити кришками і поставити стерилізувати на 5-7 хвилин.

Персики на зиму: заморозка

Заморожені персики половинками
Заморожені персики половинками

Складові:

  • Свіжі персики

Дивіться відео, чому потрібно пити компоти:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Стиглі персики помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
  2. Розкласти половинки персиків зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Прибрати фрукти в морозилку на кілька годин.
  3. Потім перекласти персики в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.

Персики на зиму стерилізовані

Стерилізовані персики на зиму
Стерилізовані персики на зиму

Складові:

  • 700 г персиків
  • 350 г цукру
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. З одного краю персиків зробіть хрестоподібний надріз. Залийте персики окропом і залиште на 1 хвилину, потім зніміть шкірку.
  2. У каструлю налийте воду, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.
  3. У банку викладіть персики і залийте їх цукровим сиропом. Поставте банку в каструлю з гарячою водою, на дно постеліть рушник. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і стерилізуйте на середньому вогні: банку 0,5 – 10 хвилин, літрову банку – 12 хвилин.

Персики на зиму у власному соку

Персики на зиму
Персики на зиму

Складові:

  • 2,5 кг персиків
  • 350-400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Стиглі, цілі персики добре промити.
  2. Розрізати на половинки і видалити кісточки.
  3. Укласти в банки, пересипаючи цукром. Залишити, поки не виділиться сік.
  4. Стерилізувати 45 хвилин. Закрутити кришки і залишити під ковдрою.

Персики на зиму в 3-літрову банку

Персики на зиму
Персики на зиму

Складові:

  • Злегка недозрілі персики (щільні)
  • 1 склянка цукру (250 мл)
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте відібрані для консервування персики.
  2. У підготовлену банку насипте плоди приблизно на 1/3 – 1/2 її загального обсягу. Залийте персики тільки закипілою водою, накрийте жерстяною кришкою і залиште настоюватися на 20-30 хвилин.
  3. Потім злийте воду, додайте в неї цукор і знову закип'ятіть.
  4. Отриманим сиропом залийте персики, закатайте і залиште для повітряного охолодження, перевернувши догори дном.

Персики консервовані: рецепт на зиму

Консервовані персики
Консервовані персики

Складові:

  • 2 л води
  • 1,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 2 кг персиків
  • 400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Персики помити і обсушити. Залити на хвилину окропом, зняти шкірку і розрізати навпіл. Видалити кісточку.
  2. Половинки персиків скласти в стерилізовані банки. Залити окропом до самого верху.
  3. Прикрити їх стерилізованими кришками і дати постояти 20 хвилин. Після цього злити воду в каструльку.
  4. Додати цукор і лимонну кислоту. Довести до кипіння, кип'ятити хвилину.
  5. Залити киплячим сиропом персики і відразу ж закатати.
  6. Перевернути банки кришками вниз (для подальшої стерилізації кришок), укутати пледом і дати повністю охолонути.

Персики в сиропі на зиму

Персики в сиропі
Персики в сиропі

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 600-700 г цукру
  • 2 л води

Спосіб приготування:

  1. Розкласти фрукти по банкам, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
  2. Злити воду в каструлю, додати цукор і зварити сироп.
  3. Залити фрукти в банках і у ту ж мить же закатати. Перевернути, остудити.

Корисна порада: можна додати кілька ягід аличі або слив, а також лимонний сік або кілька часточок лимона.

Персики на зиму без цукру

Персики на зиму
Персики на зиму

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 5 мірних ложок цукрозамінника
  • 1/3 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Добре помити персики. Замочити на півгодини в проточній воді. Розділити на половинки і звільнити від кісточок.
  2. Скласти щільно в простерилізовані банки. Всипати цукрозамінник і лимонну кислоту.
  3. Залити окропом. Потім злити і закип'ятити цей сироп. Залити знову банки. Накрити і дати настоятися 15 хвилин. Так зробити ще 2 рази.
  4. Простерилізувати кришки і закатати банки.
  5. Банки перевернути і укутати до повного охолодження. Сироп виходить в міру солодкий, за смаком можна цукрозамінника покласти більше.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикової наливки з корицею, а також писали, як заморозити персики на зиму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти