I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як заморозити, а потім і розморозити стейк правильно – 5 легких лайфхаків

Загортайте м'ясо в харчову плівку і фольгу і ніколи не розморожуйте його в мікрохвильовці

Для того, щоб отримати на обід або вечерю смачний стейк і м'ясо, його треба не тільки навчитися правильно приготувати, а й вміти заморожувати і розморожувати. Адже і від цього може дуже залежати кінцевий результат. Важливо пам'ятати, що свіже м'ясо, перед тим, як відправитися в морозилку, має бути огорнуте в кілька шарів. Ну й не дозволяйте собі розморожувати стейки в мікрохвильовці. Ще 5 лайфхаків із заморожування та розморожування знайдете нижче.

Заморозка м'яса

Реклама

Лайфхак №1. Заморожуйте м'ясо в декількох видах упаковки

Після того, як ви купили м'ясо, промийте його, трохи просушіть і оберніть в харчову плівку. Потім м'ясо слід загорнути в фольгу. Після цього вам знадобиться третій шар "захисту" – це харчові пакети на блискавці. При цьому намагайтеся максимально випускати повітря між м'ясом і шарами упаковки, намагаючись не деформувати м'ясо.

Лайфхак №2. Перед заморожуванням змастіть м'ясо оливковою олією

Реклама

Так м'ясо заморозиться рівномірно і ви уникнете холодних опіків на м'ясі – білих плям, що проявляться при розморожуванні. Таке м'ясо не варто зберігати довше трьох місяців.

Розморозка м'яса

Лайфхак №3. Розморожуйте м'ясо в холодильнику

Реклама

Це один з найкращих способів. Просто дістаньте м'ясо з морозилки, покладіть в ємність і залиште в холодильнику до повного розморожування. Цей спосіб забере певний час, тому подбати про це треба заздалегідь.

Лайфхак №4. Якщо розморожуєте м'ясо у воді, її потрібно постійно міняти

Досить популярний спосіб розморожування м'яса. Але не зовсім безпечний. Тепла температура повітря може призвести до зростання бактерій, потенційних харчових отруєнь і зіпсованих стейків. Тому занурте м'ясо в прохолодну воду, яку потрібно міняти кожні 30 хвилин, доки м'ясо повністю не розморозиться.

Лайфхак №5. Не розморожуйте м'ясо за допомогою мікрохвильової печі

Так, це швидко і зручно. Хоча в більшості мікрохвильових печей є режим розморожування, занадто гаряче або занадто швидке розморожування стейків може призвести до того, що вони просто почнуть готуватися – і у вас вийде жорстке несмачне м'ясо. До того ж розморожування в мікрохвильовій печі сприяє поширенню шкідливих бактерій.

І не забувайте про те, що розморожене м'ясо не можна заморожувати повторно.

За матеріалами: Мashed.com.

Тут дізнаєтеся, як правильно зберігати зелень у домашніх умовах.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти