Сливи – солодкі, смачні і корисні плоди, сезон яких триває з кінця липня до середини вересня. На щастя, ви можете легко їх заморозити, щоб взимку додавати в випічку, м'ясні страви та напої.
Заготовлювати сливи в морозилці можна кількома способами: половинками, з цукром, в сиропі або у вигляді пюре. Всі наведені нижче рецепти підійдуть для заморожування персиків, абрикосів і нектаринів.
Як заморозити сливи половинками
- Стиглі сливи помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
- Розкласти половинки слив зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Прибрати фрукти в морозилку на кілька годин.
- Потім перекласти сливи в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.
Як заморозити сливи в сиропі
Приготувати сироп. Додати 1 чашку води і 1 чашку цукру в сотейник. Нагріти і готувати, помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Дати сиропу повністю охолонути. Вам знадобиться близько 1/2 чашки сиропу на кожен літр ємності, в якій ви будете заморожувати сливи. Додати 1/8 чайної ложки лимонної кислоти на чашку сиропу.
Налити 1/2 чашки охолодженого сиропу в контейнер ємністю 1 л. Викласти шматочки слив, залишивши зверху приблизно сантиметр вільного місця. Закрити кришку контейнера і відправити його в морозильну камеру.
Як заморозити сливи з цукром
Сливи помити, видалити кісточки і розрізати м'якоть на шматочки. Викласти в пластикові контейнери, пересипати цукром за смаком і залишити при кімнатній температурі, поки не виділиться сік. Закрити і відправити в морозилку на зберігання.
Як заморозити пюре зі слив
Cливи помити і видалити кісточки. Розрізати фрукти на шматочки і скласти в чашу блендера.
Засипати цукром за смаком, потім подрібнити в пюре. Спробувати, при необхідності всипати більше цукру. Якщо вийде надто солодко, додати лимонний сік або лимонну кислоту.
Дивіться відео, як зробити сливовий соус на зиму:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий пиріг з горіхами, а також ділилися рецептом качки з картоплею і сливами.