Якщо ви шукаєте ідею ситної, смачної і недорогої вечері, запечена картопля – прекрасний варіант. Існує безліч різних способів її приготування. Для запікання найкраще підходить картопля з червонувато-коричневою шкіркою – в ній найменше крохмалю.
Запечену в духовці картоплю можна подавати з будь-якими топінгами на свій смак – сметаною, вершковим маслом і сиром або запеченими овочами і грецьким йогуртом.
Запечена картопля в духовці цілком
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- Картопля середнього розміру
- Оливкова олія
- Сіль, перець
- Часникова приправа
Спосіб приготування:
- Для початку розігріти духовку до 210 °С.
- Вимити картоплю в теплій воді, щоб очистити поверхню від бруду. Протерти кухонним рушником.
- Проткнути картоплю виделкою кілька разів. Це дозволить картоплі приготуватися рівномірніше за рахунок правильної циркуляції пару.
- Добре натерти картоплю оливковою олією, потім щедро приправити сіллю і перцем. Можна додати трохи часникової приправи.
- Покласти шматок фольги на деко, а потім рівномірно розподілити картоплю на листі.
- Помістити в духовку приблизно на 45 хвилин або на годину. Готовність перевірте ножем – він повинен легко протикати бульби.
Дивіться відео, як запекти картоплю на мангалі:
Запечена картопля в фользі
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Рослинна олія рафінована – 2 ст.л.
- Оливкова олія нерафінована – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю помити і обсушити.
- Покласти картоплю в миску, змастити її олією і посипати сіллю.
- Кожну бульбу картоплі покласти на лист фольги. Якщо ви плануєте додати начинку в готову картоплю, то для зручності зробіть невеликий розріз ножем хрест-навхрест.
- Щільно обернути картоплини фольгою і покласти в форму для запікання. Готувати картоплю цілком у фользі в духовці при 180 °С близько 40 хвилин.
Запечена картопля в мундирі
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- Картопля – 600 г
- Оливкова олія – 3-4 ст.л.
- Розмарин – 1 гілочка
- Часник – 2 зубчики
- Сіль морська – за смаком
- Мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю треба добре помити під проточною водою. Викласти бульби в зручну форму.
- Щедро полити картоплю оливковою олією, перемішати.
- Розігріти духовку до 180 °С, запікати картоплю в режимі конвекції 15-20 хвилин.
- Через 20 хвилин дістати деко з картоплею, перевернути її на іншу сторону, відправити назад в духовку ще на 20 хвилин. При необхідності повторити цю процедуру ще раз. Так хрустка скоринка буде рівномірною з усіх боків.
- За 10 хвилин до готовності посипати картоплю великою морською сіллю, посіченим часником і розмарином, щоб вони віддали картоплі свій смак і аромат.
- Перед подачею запечену в духовці картоплю в мундирі полити олією з морською сіллю, розмарином і часником з дека.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю шматочками в духовці у фользі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети з сиром і грибами.