Рецепти м'яса, приготованого в духовці або печі, існують в кухнях багатьох народів світу. Ми пропонуємо запекти свинину в духовці цілим шматком разом з яблуками.
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
Перед приготуванням м'ясо потрібно буде замаринувати в суміші з гострого перцю, часнику, розмарину, гірчиці і оливкової олії.
Свинина, запечена з гірчицею і розмарином
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 239 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинячої корейки без кістки
- 2 ст. л. листя свіжого розмарину
- 2 ст. л. діжонськой гірчиці із зернами
- 1/2 ч. л. пластівців гострого червоного перцю
- 4 зубчики часнику
- 2-3 головки часнику для запікання
- 4 кислих яблука
- Оливкова олія
- Сіль
- Мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 220 ° С.
- Свинину вимити, добре обсушити і щільно обв'язати кулінарною ниткою.
- Змішати 2 чайні ложки солі і 1 чайну ложку меленого чорного перцю і втерти їх в м'ясо.
- Приготувати суміш з гострого червоного перцю, гірчиці, дрібно рубаного часнику, подрібненого листя розмарину, 2 ст.л. оливкового масла. Акуратно розподілити на корейку вийшла пряну суміш.
- Покласти свинину на решітку форми для запікання або на змащене маслом деко. У головок часнику зрізати верхівки, злегка змастити оливковою олією і розкласти навколо м'яса зрізом вниз.
- Корейку поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, потім зменшити вогонь до 180 ºС і запікати 50 хвилин.
- Викласти до м'яса розрізані навпіл яблука і готувати страву ще 15-20 хвилин.
- Вийняти корейку з духовки, дати постояти 10-15 хвилин, зрізати нитки.
Як подавати запечену свинину
Готове м'ясо подавати до столу разом із запеченими яблуками і часником.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою . "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з болгарським перцем і сиром .