Запечена качка з фруктами, пряно-медовій глазур'ю і червоним вином стане головним блюдом вашого святкового столу на Новий рік 2019. Якщо у вас немає свіжого інжиру, візьміть сушений і замочіть його в ромі на кілька годин.
Запечена качка в духовці
Складові:
- тушка качки
- оливкова олія
- 30 г вершкового масла
- 200-300 г інжиру
- 4-5 ст.л. меду
- морська сіль
- мелений перець
- коріандр
- насіння гірчиці
- апельсин або лимон
- 100-200 мл червоного вина
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Тушку качки помити і обсушити.
- Акуратно, гострим ножем, зробити надрізи вздовж грудки з двох сторін, намагаючись не зачепити м'ясо. Посолити, поперчити.
- В гусятниці розігріти оливкову олію і обсмажити качку з усіх боків до рум'яної скоринки.
- Поставити качку в розігріту до 220 ° С духовку приблизно на 30 хвилин. Час від часу перевертати, щоб качка підрум'яниться.
- У каструлю для гасіння додати шматочок вершкового масла. Додати качку і обкласти її інжиром. Закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
- Приготувати глазур. У сотейнику розігріти мед. Додати спеції: сіль, перець, коріандр, насіння гірчиці, цедру апельсина. Трохи уварити.
- Дістати качку і полити глазур'ю, додати вино.
- Тушкувати під кришкою хвилин 20, потім кришку зняти і довести качку в духовці до бажаної готовності.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом качки в медово-гірчичній глазурі.Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати "п'яну" качку по рецепту Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати паштет з качиної печінки з коньяком: