Запечені яблука в духовці з родзинками і медом – дуже простий у приготуванні, а головне – смачний і здоровий десерт. Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.
Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.
Печені яблука з родзинками і медом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 264 ккал на 100 г
Складові:
- 4 яблука
- 4 ч.л. меду
- 4 ч. л. родзинок
- 2 ст. л. цукрової пудри
- Палички кориці – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Яблука помити, зрізати верхівки. За бажанням зберегти їх, щоб пізніше зробити кришечки.
- Вирізати в кожному яблуці серединку і покласти фрукти в жароміцну форму.
- Всередину кожного яблука покласти по чайній ложці родзинок і меду. Закрити кришечками і відправити в розігріту духовку.
- Запікати яблука при температурі 180 °С приблизно 15-20 хвилин. Їх готовність можна визначити за зовнішнім виглядом яблучної шкірки – вона повинна зарум'яниться і, можливо, злегка полопатися.
- Викласти яблука з родзинками на порційні тарілки, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити паличками кориці. Подавати печені яблука теплими.
Секрети приготування печених яблук
- Яблука повинні бути середнього розміру, бажано солодкого сорту;
- Ізюм краще брати світлий. Перед використанням його потрібно попередньо залити теплою водою, а потім промити і обсушити;
- У начинку можна додати колоті горішки: волоські, мигдаль, фундук;
- Мед в рецепті можна замінити кленовим сиропом.
Дивіться відео, як запекти яблука з крамблем:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти пиріжки з яблуками на сметані.