Кориця – дуже популярна спеція. Вона не тільки здатна порадувати своїм приємним ароматом, а й принести користь організму.
Унікальні властивості цієї пряності обумовлені її ефірними маслами і сполуками, зокрема, ціннамальдегідом. Це з'єднання надає кориці смак і аромат, а також робить спецію корисною для здоров'я людини.
Чим корисна кориця для здоров'я
Дослідження показують, що кориця покращує рівень глюкози в крові і дає інші оздоровчі ефекти.
"Спеція надзвичайно багата антиоксидантами, модулює окислювальний стрес, зменшує запальні і алергічні реакції, знижує циркулюючі ліпіди, тим самим захищаючи нашу серцево-судинну систему. Також вона грає роль ад'юванта протидіабетичного лікування", – розповіли виданню Express фахівці організації Diabetes UK (Велика Британія).
Медики посилаються на недавнє дослідження, яке виявило, що раціон, насичений спеціями, включаючи корицю, зменшує руйнівну дію жирної їжі на організм.
"Результати клінічного дослідження, опублікованого в журналі Diabetes Care, показують, що кориця покращує рівень глюкози і холестерину в крові у людей з діабетом 2 типу, послаблює вплив факторів ризику, пов'язаних з діабетом і серцево-судинними захворюваннями", – повідомили британські фахівці.
Чому потрібно включити корицю в своє меню
Кориця нормалізує тиск, розширює судини, тонізує. Крім того, вона сприяє концентрації уваги. Завдяки дубильним речовинам, залізу, калію, фосфору і цинку в складі, пряність допомагає виробляти антитіла до більшості сезонних вірусних захворювань. Ще в давні часи саме корицею лікували кашель, тонзиліт і нежить.
Дивіться відео, як різні прянощі впливають на здоров'я людини:
Кориця прискорює обмін речовин і покращує роботу кишечника. Всі ці фактори роблять пряність відмінним помічником в боротьбі із зайвою вагою. Ви можете додавати індійську спецію в напої, йогурт, вівсянку і рисову кашу, а також посипати меленою корицею нарізані яблука і тости з арахісовим маслом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим відрізняється кориця від касії, а також писали, як наповнити дім приємними ароматами за допомогою спецій.