Десерт каннолі являє собою хрусткі вафельні трубочки, наповнені начинкою з сиру Рікотта. Це традиційні народні ласощі на Сицилії і в усій Південній Італії. Крім цього, каннолі дуже популярні в США, куди їх завезли італійські емігранти.
Каннолі з повітряним кремом
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 250 г
- Вершкове масло – 60 г (м'яке)
- Яйце – 1 шт. (окремо жовток і білок)
- Цукор – 1 ст.л.
- Вино біле напівсолодке або портвейн – 100 мл
- Кориця – 1 ч.л.
- Какао – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія для обсмажування – 500 мл або більше
- Металеві формочки для каннолі
Крем:
- Сир Рікотта – 250 г
- Вершки 33% – 70 г
- Цукрова пудра – 30-40 г
- Ванільний цукор – 4 г
- Темний шоколад – 30 г
- Сіль за смаком
- Цедра одного апельсина
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Тісто можна приготувати заздалегідь – чим довше воно вистоюватиме, тим краще. Спочатку змішуємо яєчний жовток з вершковим маслом, цукром, пучкою солі і прянощами.
- Додаємо основну частину борошна і добре перемішуємо вінчиком, щоб колір і структура стали однорідними. Вливаємо вино і знову добре вимішуємо.
- Готове тісто кладемо до пакета і відправляємо до холодильника на півгодини або довше. Коли тісто розстоїться, саме час задуматися про крем.
- Подрібнюємо шоколад. Змішуємо Рікотту з цукровою пудрою, ванільним цукром, апельсиновою цедрою, шоколадом і сіллю.
- Збиваємо охолоджені вершки. Обидві маси акуратно змішуємо і прибираємо до холодильника.
- Повертаємося до тіста. Підпиляємо стіл борошном або кукурудзяним крохмалом. Розкачуємо грудку тіста в дуже тонкий пласт, так щоб просвічував.
- За допомогою формочок для каннолі відміряємо майбутній розмір шматочків (або діаметр кола, або діагональ квадрата) і розрізаємо на необхідні нам форми. Інструменти: миска або склянка, ніж для піци або найзвичайніший ніж.
- Розігріваємо олію в кухлику до температури 180 °C.
- Шматочки тіста обертаємо навколо формочок, край промазуємо білком, що залишився.
- Обсмажуємо приблизно по 30 секунд, періодично перевертаючи з обох сторін.
- Відкидаємо трубочки на серветку, позбавляємося від зайвої олії. Це потрібно зробити, поки тісто не охололо до кінця, інакше воно стане занадто ламким.
- Остиглі каннолі наповнюємо кремом, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тірамісу з ананасами. Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру. Крім цього, ми писали, як приготувати панна котту з полуницею.
Дивіться відео, як приготувати смачну домашню піцу:
Читайте також: