I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Каннолі з рікотою: класичний рецепт сицилійського десерту

Каннолі – це хрусткі трубочки з начинкою з сиру риккотой

Каннолі – це сицилійський десерт, який являє собою обсмажені у фритюрі трубочки з тіста, наповнені солодким кремом з рікоти. Каннолі бувають різних розмірів – від зовсім крихітних, розміром з палець, до досить великих. Калорійність десерту – від 332 ккал на 100 г.

    Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком:

    Реклама

    Рікоту часто змішують з шоколадною крихтою, цукатами, а самі каннолі прикрашають зацукрованою вишнею, цукатами або дрібно нарізаними фісташками. Начинку в трубочки краще додавати відразу перед подачею на стіл, оскільки тісто може розмокнути.

    Каннолі з рікотою

    Час приготування: 1 година 10 хвилин

    Інгредієнти (на 4 порції):

    • Пшеничне борошно – 150 г
    • Цукрова пудра – 1 ст. л.
    • Сода – 1 г
    • Кориця – 1/2 ч. л.
    • Какао-порошок – 1 ч. л.
    • Вершкове масло – 30 г
    • Яйце – 1 шт.
    • Біле вино – 50 мл
    • Чорний шоколад – 50 г
    • Фісташки – кілька штук
    • Цукрова пудра – для посипання


    Для начинки:

    Реклама
    • Сир рікота – 350 г
    • Цукати – 2 ст.л.
    • Цукрова пудра

    Читайте також:

    Спосіб приготування:

    1. Змішайте борошно, цукор, соду, корицю і какао в мисці з дрібкою солі.
    2. Додайте масло і втирайте його в сухі інгредієнти, поки не зникнуть грудочки.
    3. Змішайте жовток і вино, додайте це в миску і місіть до однорідного тіста. Накрийте плівкою і поставте до холодильника.
    4. Заповніть маслом глибоку сковороду. Розріжте тісто на шматочки і, працюючи з одним шматочком за раз, розкачайте його максимально тонко.
    5. Нагрійте масло і стежте за ним, поки воно не досягне 180 градусів.
    6. Покладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і виріжте кола діаметром близько 11 см. Оберніть кожен навколо форми для каннолі, використовуйте яєчний білок, щоб приклеїти верхній край до нижнього – вони готові до смаження.
    7. По одному обсмажте каннолі. Це повинно займати близько 45-60 секунд, вони повинні стати золотисто-коричневими. Обережно діставайте кожен з масла за допомогою щипців, викладіть на паперовий рушник.
    8. При обсмажуванні кожного переконайтеся, що масло постійно залишається на 180 С і не нагрівається більше.
    9. Коли каннолі охолонуть, змішайте рікоту з цукатами і цукром. Помістіть суміш у кондитерський мішок із зіркоподібною насадкою і видавіть її в каннолі.

    Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грушевий пиріг з рікотою. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного рулету з рікотою і абрикосами.

    Реклама

    Читайте також:

    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Всі новини Показати ще
    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Новини шоу-бізнеса
    Читати ще
    Лайфхаки для життя
    Більше хаків
    Модно
    Ідеї нейл-дизайну
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    1 /2
    Більше варіантів
    Цитата дня

    Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

    Цитата на segodnya.ua
    Олена Зеленська Перша леді України
    Читати інтерв'ю
    Instagram тижня
    Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
    Підписатися
    Дивитися фото
    Зберегти у закладинки
    Haute Couture
    Розклад Fashion Weeks

    Париж. Франція

    3 – 7 липня

    Париж. Франція

    Маямі. США

    14 – 21 липня

    Маямі. США

    Нью-Йорк. США

    9 – 14 вересня

    Нью-Йорк. США

    Лондон. Англія

    16 – 20 вересня

    Лондон. Англія

    Мілан. Італія

    20 – 26 вересня

    Мілан. Італія
    Подробиці з модних показів

    Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

    Прийняти