Каннолі – це сицилійський десерт, який являє собою обсмажені у фритюрі трубочки з тіста, наповнені солодким кремом з рікоти. Каннолі бувають різних розмірів – від зовсім крихітних, розміром з палець, до досить великих. Калорійність десерту – від 332 ккал на 100 г.
Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком:
Рікоту часто змішують з шоколадною крихтою, цукатами, а самі каннолі прикрашають зацукрованою вишнею, цукатами або дрібно нарізаними фісташками. Начинку в трубочки краще додавати відразу перед подачею на стіл, оскільки тісто може розмокнути.
Каннолі з рікотою
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Інгредієнти (на 4 порції):
- Пшеничне борошно – 150 г
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Сода – 1 г
- Кориця – 1/2 ч. л.
- Какао-порошок – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 30 г
- Яйце – 1 шт.
- Біле вино – 50 мл
- Чорний шоколад – 50 г
- Фісташки – кілька штук
- Цукрова пудра – для посипання
Для начинки:
- Сир рікота – 350 г
- Цукати – 2 ст.л.
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно, цукор, соду, корицю і какао в мисці з дрібкою солі.
- Додайте масло і втирайте його в сухі інгредієнти, поки не зникнуть грудочки.
- Змішайте жовток і вино, додайте це в миску і місіть до однорідного тіста. Накрийте плівкою і поставте до холодильника.
- Заповніть маслом глибоку сковороду. Розріжте тісто на шматочки і, працюючи з одним шматочком за раз, розкачайте його максимально тонко.
- Нагрійте масло і стежте за ним, поки воно не досягне 180 градусів.
- Покладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і виріжте кола діаметром близько 11 см. Оберніть кожен навколо форми для каннолі, використовуйте яєчний білок, щоб приклеїти верхній край до нижнього – вони готові до смаження.
- По одному обсмажте каннолі. Це повинно займати близько 45-60 секунд, вони повинні стати золотисто-коричневими. Обережно діставайте кожен з масла за допомогою щипців, викладіть на паперовий рушник.
- При обсмажуванні кожного переконайтеся, що масло постійно залишається на 180 С і не нагрівається більше.
- Коли каннолі охолонуть, змішайте рікоту з цукатами і цукром. Помістіть суміш у кондитерський мішок із зіркоподібною насадкою і видавіть її в каннолі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грушевий пиріг з рікотою. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного рулету з рікотою і абрикосами.