Думаєте, з картоплі можна приготувати найпростіші страви? Щоб довести зворотне, ми радимо зробити справжній французький гратен .
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:
У класичному варіанті це запіканка з найтонших скибочок картоплі і вершків. Щоб зробити страву більш ситною, ми додамо трохи бекону та сиру.
Гратен з картоплі з беконом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 405 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини
- 250 мл жирних вершків
- 2-3 зубчики часнику
- 50 г сиру
- 3-4 смужки тонко нарізаного бекону
- Мускатний горіх
- Пару гілочок чебрецю
- Вершкове масло
- Сіль
Спосіб приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
- У каструльці обсмажте дрібно нарізаний часник, потім додайте і підрум'яньте бекон.
- Влийте вершки, приправте меленим мускатним горіхом і додайте 1-2 гілочки чебрецю. Прогрійте вершки протягом декількох хвилин.
- Невеликі формочки для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть картоплю віялом.
- Залийте вершками з беконом, посипте тертим сиром і запечіть в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 175 °С.
- Готову страву за бажанням прикрасьте підсмаженим беконом.
Як не купити погану картоплю
Щоб не купити зіпсовану картоплю, слід уважно придивитися: шкірка повинна бути природного відтінку, без гнилі і порізів. Якщо картопля зберігалась неналежним чином, то її колір може бути злегка зелений. Вживати її в їжу не можна.
Агрономи вважають, що чорні плями всередині бульб – ознака хвороби або використання гербіцидів, якими недобросовісні фермери повторно обробляють землю перед збором врожаю. Таку картоплю бажано обходити стороною.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами . "Сьогодні" також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками .