Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Китайський Новий рік 2020: рецепт свинячих реберець в спеціях

Готуємо запечені ребра в китайських спеціях

Китайський Новий рік 2020 будуть відзначатимуть 25 січня. Якщо ви хочете порадувати домашніх смачною стравою в китайському стилі, приготуйте пряні свинячі реберця. Завдяки насиченому маринаду вони виходять дуже ароматними.

Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік:

Свинячі реберця по-китайськи

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на маринування

Калорійність:

  • 291 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячих ребер з м'ясом
  • Олія – для змащування

Для маринаду:

  • 2 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 3 ст. л. темного соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. рисового вина
  • 1 ч. л. рисового або білого винного оцту
  • 1 ст. л. китайської суміші "П'ять спецій"
  • Сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Порубати свинячі реберця на шматочки довжиною 6-10 см.
  2. Для маринаду подрібніть часник і петрушку. Перемішайте соєвий соус, мед, рисове вино і оцет, суміш "П'ять спецій", петрушку і часник.
  3. Перелийте маринад в щільний пластиковий пакет із застібкою, додайте свинячі реберця, закрийте і відправте його в холодильник на ніч. Час від часу пакет потрібно струшувати, щоб маринад рівномірно розподілився.
  4. Дістаньте реберця з маринаду, обсушити паперовими рушниками, покладіть на добре розігріту і змащену олією грати і смажте до готовності, часто перевертаючи, приблизно 12 хвилин.
  5. Якщо будете готувати ребра в духовці, попередньо добре розігрійте її в режимі "Гриль + конвекція" до 200 ºС. Запікайте реберця на застеленій фольгою решітці приблизно 20 хвилин.

Як приготувати суміш "П'ять спецій"

Подрібніть в кавомолці одну столову ложку бутонів гвоздики, одну столову ложку сичуаньского перцю горошком, три розламані палички кориці або касії, шість зірочок бадьяна і одну столову ложку насіння фенхелю.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали про традиції та історію Китайського Нового року . Ми також розповідали, що не можна робити в цей день .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів