У 2019 році Китайський Новий рік відзначатимуть 5 лютого. На честь свята пропонуємо приготувати смажений рис з креветками, соєвим соусом і яйцем – традиційне китайське блюдо.
Китайський смажений рис з креветками
Складові:
- 2 склянки відвареного охолодженого рису
- 3 яйця
- 2 ст.л. молока або води
- 1 середня морква
- 1 ст. замороженого зеленого горошку
- 3 зубки часнику
- 1 пучок зеленої цибулі
- 10 відварених тигрових креветок
- 5 ст.л. соєвого соусу
- дрібка солі
- олія для смаження
Рецепт приготування:
- Приготувати омлет. Для цього змішати яйця з молоком і швидко обсмажити на олії. Готувати потрібно на сильному вогні, весь час помішувати, щоб утворилися окремі шматочки. Відкласти омлет в сторону.
- На сковороду додати ще трохи олії і обсмажити дрібно порізану моркву протягом 2 хвилин.
- Додати зелений горошок, креветки, дрібно порубані зелену цибулю та часник. Смажити ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
- Додати рис, добре перемішати, посолити і додати соєвий соус. Помішуючи, обсмажити все разом на великому вогні протягом 3 хвилин.
- Додати шматочки омлету, перемішати.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писавпро традиції та історію Китайського Нового року. Ми також розповідали, що не можна робити в цей день.
Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік: