Фрікасе – це французьке рагу в білому соусі. Воно зазвичай готується з телятини, курятини або кролятини. Як гарнір до фрікасе часто подають відварений рис або картоплю.
Фрікасе з курки з шампіньйонами
Складові:
- 2-3 філе курчати
- 150 г свіжих печериць
- 2 шт. лука-шалот
- 150 мл вершків 20%
- топлене масло
- щіпка сушеного чебрецю
- сіль
- мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
- Печериці помити. Якщо гриби великі, розрізати їх на 4 частини; якщо маленькі – навпіл.
- Лук-шалот почистити і нарізати тонкими півкільцями.
- Розігріти топлене масло на сильному вогні і підрум'янити шматочки курки. Це займе приблизно 5-6 хвилин.
- Потім додати цибулю, злегка зменшивши вогонь. Обсмажити, помішуючи, поки цибуля не стане золотистою.
- Додати шампіньйони і тушкувати все разом близько 10 хвилин.
- Влити вершки, помішуючи, довести до кипіння, зменшити вогонь. Посолити і поперчити за смаком.
- Посипати фрикасе сушеним чебрецем. Накрити кришкою і вимкнути вогонь.
- Подавати разом з гарніром з молодої запеченої картоплі.
Порада: щоб приготувати гарнір, почистіть дрібну молоду картоплю. Відваріть її до напівготовності. Перекладіть у форму для запікання, приправте за смаком і розкладіть зверху шматочки вершкового масла. Запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору. В кінці притрусіть дрібно порізаною петрушкою.
Нагадаємо, раніше ми писали
, як приготувати курячий рулет з морквою. Ми також ділились рецептами найсмачніших салатів з курки.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку: