Пиріг з полуницею за рецептом Марти Стюарт виходить дуже смачним і ніжним. Якщо у вас немає свіжої полуниці, використовуйте заморожену, тільки дайте їй попередньо розмерзтися. Для приготування пирога вам знадобиться форма діаметром 18-21 см.
Полуничний пиріг від Марти Стюарт
Інгредієнти:
- 1 велике яйце
- 140-170 г цукру
- 80 г вершкового масла (розм'якшеного)
- 125 мл молока
- 170 г борошна
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 500 г полуниці
- 2 ст.л. цукрової пудри для посипання
Рецепт приготування:
- Полуницю помити, обсушити і розрізати навпіл.
- Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю.
- Збити цукор з розм'якшеним маслом.
- Додати яйце, молоко і збити до однорідності.
- Додати до тіста суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити. Тісто вийде консистенції сметани.
- Дно форми застелити папером для випічки, боки форми змастити маслом. Вилити тісто. Зверху викласти порізану полуницю.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім температуру знизити до 160 °С і випікати ще близько 50 хвилин.
- Готовий пиріг повністю остудити, не виймаючи з форми. Потім перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничний пиріг без випічки. "Сьогодні" також ділилися рецептами алкогольних коктейлів з полуниці.
Дивіться відео, звідки везуть першу полуницю: