Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Коріандр: користь, шкода і застосування в кулінарії

Дізнайтеся, як можна використовувати кінзу

Жодна страва не обходиться без ароматних спецій . Серед популярних прянощів і коріандр, який має ще одну назву – кінза. Крім кулінарії, коріандр використовують в косметичної й парфумерній галузях. Наприклад, з ефірних масел варять мило.

Листя кінзи допоможе навіть ліквідувати наслідки похмілля. А якщо пожувати насіння, неприємний запах зникне. Коріандр найчастіше використовують у східній кухні, а також в народній медицині. Багато хто вважає, що він може очищати кишечник від шкідливих бактерій.

Кінза також полегшує депресивні стани, заспокоює нервову систему і працює як болезаспокійливий засіб. А щоб вилікувати прояви алергії і зняти свербіж або вивести токсини з організму, варто приготувати чай з коріандру.

Фото: Pixabay

Але слід пам'ятати про дозування і не вдаватися до самолікування. Скоротити вживання кінзи слід людям, що перенесли інсульт або інфаркт міокарда, а також вагітним і жінкам, що годуюють. Навіть приймаючи такий корисний продукт, як кінза, краще порадитися з лікарем.


Як приготувати східний салат табуле з кінзою

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

калорійність:

  • 122 ккал на 100 г

Складові:

  • Крупа кускус – 0,5 склянки
  • Вода – 2/3 склянки
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець, червоний, зелений і жовтий – по 0,5 шт.
  • Свіжі трави: петрушка, кінза, базилік, кріп, м'ята – по 5 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо кускус гарячою водою і залишаємо запарюватися на 5 хвилин. Або ж заливаємо крупу водою і готуємо на сковороді протягом 5 хвилин, помішуючи. До каші для кольору можна додати куркуму.
  2. Зелень нарізаємо дуже дрібно, додаємо до неї сік з половинки лимона і оливкову олію, видавлюємо часник, солимо – виходить заправка для салату.
  3. Овочі нарізаємо дуже дрібно, додаємо до них готовий кускус, перемішуємо, поливаємо заправкою, ще раз перемішуємо, прикрашаємо гілочкою петрушки. Подаємо салат холодним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати картопляний салат з кінзою . "Сьогодні" також ділилися рецептом долми з коріандром .

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів