Жерар Депардьє відомий своєю любов'ю до виноробства. Але він не тільки виробляє алкоголь, але і є автором кулінарної книги під назвою "Моя кухня". У шести розділах описані рецепти салатів, супів, закусок, страв з риби, м'яса і птиці, а також десертів з особистими коментарями актора про купівлю, вибір і підготовку продуктів.
Дивіться відео, де вирощують кращих кроликів:
Коли Жерар був маленьким, його батько часто готував печеню з кролика. Через багато років Депардьє вирішив поділитися сімейним рецептом у своїй книзі.
Кролик з розмарином, білим вином і часником
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- близько 147 ккал на 100 г
Складові:
- 6 цибулин-шалот
- 4 зубчики часнику
- 4 гілочки розмарину
- 50 г вершкового масла
- 1 тушка кролика, розібрана на порційні шматки
- 1 склянка сухого білого вина
- 1 склянка води
- Сіль і мелений перець
Спосіб приготування:
- Очистіть цибулю-шалот і часник, залишивши їх цілими. Зніміть листочки з гілочок розмарину.
- Розтопіть вершкове масло у великій чавунній каструлі. Додайте шматочки кролика і підрум'яньте їх з усіх боків.
- Коли вони стануть золотистими, влийте біле вино і воду. Приправте сіллю і перцем, додайте розмарин, цибулю-шалот і часник, потім накрийте кришкою і тушкуйте протягом 1 години, перевернувши шматочки один або два рази під час приготування.
- Подавайте кролика прямо в каструлі.
Як вибрати кролика для тушкування
Якщо ви купуєте кролика на ринку, перевірте, чи залишений на тушці пухнастий хвостик тваринки (як варіант – одна лапка з хутром і кігтиками). А щоб переконатися, що ви берете здорову заколоту тварину, попросіть продавця показати сертифікат якості товару і клеймо на тушці.
Якщо ж ви купуєте м'ясо кролика в магазині, то крім клейма і сертифіката, на упаковці повинен стояти чіткий термін придатності товару і назва фірми-постачальника.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика. "Сьогодні" також ділились рецептом кролика по-мальтійськи.