Кростата – це італійський пиріг з пісочного тіста з начинкою. В якості наповнювача найчастіше використовують варення або рікоту.
Типова італійська кростата подається холодною, тому краще готувати заздалегідь. До речі, можна до основних інгредієнтів додавати всілякі горішки, креми, фрукти, ягоди, ванілін і інші добавки.
Кростата з малиновим варенням
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 367 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г гречаної або пшеничної муки
- 200 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 1 апельсин
- 1 щіпка солі
- 50 мл холодної води
- 1 баночка (350 г) густого малинового варення
Спосіб приготування:
- Змішати борошно, цукор і сіль, додати холодне масло, порізане кубиками, дрібно натерту апельсинову цедру і швидко замісити тісто, працюючи кінчиками пальців.
- Влити воду по ложці, продовжуючи замішувати тісто, сформувати кулю, розкачати його між двома листами пекарського паперу і поставити в холодильник на дві години.
- Викласти розкачане тісто в форму: круглу (26 см) або квадратну (22 см), залишивши трохи тіста у для смужок, і поставити в розігріту до 220 °С духовку на 15 хвилин.
- В цей час розкачати тісто і нарізати на смужки за допомогою ребристого коліщатка.
- Дістати напівготову основу з духовки, заповнити її варенням, прикрасити смужками з тіста у вигляді решітки та знову поставити в духовку на 15 хвилин.
Як подавати пиріг
Повністю охолодити кростату, перш ніж дістати її з форми і нарізати.
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати італійський пиріг з лимонним кремом .