Шукаєте незвичайний рецепт приготування курячих гомілок? Тоді запечіть ніжки разом з пряним апельсиновим маринадом .
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на мангалі:
Незважаючи на простоту приготування, ця страва виходить дуже ароматною, смачною і соковитою.
Курячі ніжки з апельсинами в духовці
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 10-12 курячих гомілок
- 1 апельсин
Для маринаду:
- Сік 1 апельсина
- 1-2 ст. л. оливкового масла
- 2 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. сушеного базиліка
- 1 ч. л.куркуми
- 1 ч. л.солодкої меленої паприки
- 0,5 ч. л. гострої меленої паприки
- 0,5 ч. л.свежемолотого чорного перцю
- 0,5 ч. л. меленого імбиру
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- З гомілок відсунуту шкіру, щоб маринад краще просяк м'ясо.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду, викласти гомілки в пакет із застібкою, залити маринадом, ретельно перемішати. Прибрати пакет в холодильник мінімум на 1 годину. Під час маринування обов'язково кілька разів перемішати м'ясо.
- Перед запіканням заздалегідь вийняти пакет з холодильника, обтрусити з гомілок маринад (маринад зберегти!), щкіру повернути на місце. Апельсин нарізати товстими скибочками, кісточки видалити.
- Духовку розігріти до 180-200 °С.
- Деко застелити папером для випічки, розкласти гомілки в один шар, між ними покласти скибочки апельсина.
- Запікати гомілки до готовності. Це займе близько 40 хвилин, змащуючи кожні 10 хвилин маринадом.
Як подавати курячі гомілки
Запечені курячі ніжки смачно їсти разом з відвареним рисом, булгуром, кускусом або картопляним пюре. Їх також можна подати з овочевим салатом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти курячі ніжки на грилі . "Сьогодні" також писали, як приготувати курячі гомілки в сметані .