Фрікасе – це французьке рагу в білому соусі. Воно зазвичай готується з телятини, курятини або кролятини. Спочатку м'ясо обсмажують на сковороді, а потім доводять до повної готовності в густому соусі. Як гарнір до фрікасе часто подають відварений рис або картоплю.
Ми розповімо, як зробити просте фрікасе з курки зі сметаною і бульйоном. Приготувати таку страву зможе навіть початківець-кулінар.
Куряче фрікасе зі сметаною
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 141 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг розрубаної на шматочки курки
- 3 жовтки
- 1 стакан бульйону
- Борошно – для обсипання
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець, приправи – за смаком
Спосіб приготування:
- Курку помити і обсушити.
- У борошно додати сіль, перець і приправи за смаком, все добре перемішати. Обваляти в суміші курячі частини.
- У глибоку сковорідку налити олію і обсмажити шматочки птиці на високому вогні до золотистої скоринки.
- Залити бульйоном, приправити за смаком і тушкувати під кришкою ще 20-25 хвилин.
- Жовтки трохи збовтати, додати до курки, накрити кришкою, дати їм прогрітися і зняти з вогню.
Корисна порада
До страви можна додати смажені печериці або зелений горошок.
Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити соковиті курячі шашлички на сковороді. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом чахохбілі з курки.