Курячі гомілки, запечені з апельсинами, виходять дуже ніжними і соковитими, з рум'яною скоринкою. Спочатку вони обсмажуються на сковороді разом з цибулею і часником, а потім доводяться до готовності в духовці під глазур'ю з апельсинового соку.
Дивіться відео, як приготувати дієтичне кулінарне філе:
Вибираючи курячі ніжки для запікання, зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Гомілки повинні бути світло-рожевими, з легким блакитним відтінком, без видимих пошкоджень, плям і слідів завітрень.
Курячі ніжки, запечені в помаранчевій глазурі
Інгредієнти:
- 6-8 курячих ніжок
- Сіль, перець
- Сушена суміш прованських трав
- Рослинна олія – для змащування сковороди
Для глазурі:
- Трохи рослинної олії і вершкового масла
- 1 маленька цибулина
- 2 зубчики часнику
- Сік одного апельсина
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- Сіль, перець
- 2 гілочки чебрецю
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Курячі гомілки помити і ретельно обсушити паперовим рушником.
- Добре розігріти сковороду з товстим дном, змастити олією.
- Посолити і поперчити курячі ніжки, посипати сушеними травами і обсмажити в гарячій сковороді на великому вогні з усіх боків. Перекласти до жароміцної форми.
- В ту ж сковороду, де смажилися ніжки, налити трохи рослинної олії, додати маленький шматочок вершкового масла, гілочку чебрецю і дрібно нарізану цибулю. Пасерувати до прозорості, потім додати подрібнений часник, перемішати.
- Влити апельсиновий сік і бальзамічний оцет, перемішати і уварити на сильному вогні, поки більша частина рідини не випарується. Приправити сіллю і перцем.
- Процідити соус через ситечко і змастити курячі ніжки за допомогою кулінарної кисті.
- Покласти зверху гілочку чебрецю і відправити до духовки.
- Запікати курячі ніжки приблизно 20 хвилин. Перевернути, при необхідності змастити соком, що виділився, і запікати ще 20 хвилин до готовності і золотистого кольору.
- Подавати разом з картоплею і салатом зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі ніжки з картоплею і грибами в духовці. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячих гомілок в індійських спеціях.