Прості курячі тефтелі можна урізноманітнити, якщо додати в фарш тертий гарбуз, сир, зелень і вівсяні пластівці. Так ви отримаєте смачну і ситну страву для всієї родини.
Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:
Тефтелі з курятини можна подавати з будь-яким гарніром на ваш смак: картопляним пюре, макаронами, гречкою, рисом, кускус або булгуром.
Курячі тефтелі з гарбузом, сиром і зеленню
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 163 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 800 г філе курячих грудок без шкіри
- 500 г гарбуза
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- 2 цибулини
- 1 кг протертих томатів у власному соку
- 2-4 гілочки естрагону
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. тертого пармезану
- Біле сухе вино (можна замінити бульйоном)
- Сіль, мелений чорний перець
- Рослинна олія
- Сметана
- Базилік
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити і натерти на крупній тертці. Розділити на дві рівні частини.
- Курячі грудки подрібнити в м'ясорубці.
- Дрібно нарізати одну цибулину і додати її в фарш.
- Одну частину гарбуза додати в фарш. Туди ж покласти натертий на дрібній тертці пармезан, вівсяні пластівці, сіль, мелений чорний перець, подрібнені листя естрагону.
- Вимісити фарш до гладкості, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 10-15 хвилин.
- В цей час дрібно нарізати другу цибулину і обсмажити її до прозорості на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім всипати туди залишок гарбуза і обсмажувати 5 хвилин. Влити вино (або бульйон), злегка випарити його, додати пюре з помідорів, посолити. Спробувати на смак і додати при необхідності цукор. Готувати 5-10 хвилин, помішуючи. Соус не повинен бути дуже густим.
- Мокрими руками сформувати з фаршу тефтелі у вигляді кульок діаметром близько 3 см, і обережно опускати їх в киплячий соус.
- Готувати, накривши кришкою, протягом 25-30 хвилин.
- При подачі посипати рубаним базиліком, тертим пармезаном або додати сметану.
Чим замінити гарбуз в рецепті
Замість гарбуза можна використовувати кабачок, морква, пастернак, селера, батат або інші овочі. А замість курки взяти індичку.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом лазаньї з фаршем і грибами . Ми також розповідали, як зробити курячі котлети з начинкою з сиру і шинки .