Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Курячі тефтелі з гарбузом і сиром: рецепт дня

Рецепт м'ясних кульок з курки з овочами, сиром і зеленню

М'ясні кульки з курки з гарбузом
М'ясні кульки з курки з гарбузом
Фото: freepik.com

Прості курячі тефтелі можна урізноманітнити, якщо додати в фарш тертий гарбуз, сир, зелень і вівсяні пластівці. Так ви отримаєте смачну і ситну страву для всієї родини.

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Тефтелі з курятини можна подавати з будь-яким гарніром на ваш смак: картопляним пюре, макаронами, гречкою, рисом, кускус або булгуром.

Курячі тефтелі з гарбузом, сиром і зеленню

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 163 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 800 г філе курячих грудок без шкіри
  • 500 г гарбуза
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців
  • 2 цибулини
  • 1 кг протертих томатів у власному соку
  • 2-4 гілочки естрагону
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • Біле сухе вино (можна замінити бульйоном)
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Рослинна олія
  • Сметана
  • Базилік

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити і натерти на крупній тертці. Розділити на дві рівні частини.
  2. Курячі грудки подрібнити в м'ясорубці.
  3. Дрібно нарізати одну цибулину і додати її в фарш.
  4. Одну частину гарбуза додати в фарш. Туди ж покласти натертий на дрібній тертці пармезан, вівсяні пластівці, сіль, мелений чорний перець, подрібнені листя естрагону.
  5. Вимісити фарш до гладкості, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 10-15 хвилин.
  6. В цей час дрібно нарізати другу цибулину і обсмажити її до прозорості на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім всипати туди залишок гарбуза і обсмажувати 5 хвилин. Влити вино (або бульйон), злегка випарити його, додати пюре з помідорів, посолити. Спробувати на смак і додати при необхідності цукор. Готувати 5-10 хвилин, помішуючи. Соус не повинен бути дуже густим.
  7. Мокрими руками сформувати з фаршу тефтелі у вигляді кульок діаметром близько 3 см, і обережно опускати їх в киплячий соус.
  8. Готувати, накривши кришкою, протягом 25-30 хвилин.
  9. При подачі посипати рубаним базиліком, тертим пармезаном або додати сметану.

Чим замінити гарбуз в рецепті

Замість гарбуза можна використовувати кабачок, морква, пастернак, селера, батат або інші овочі. А замість курки взяти індичку.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом лазаньї з фаршем і грибами . Ми також розповідали, як зробити курячі котлети з начинкою з сиру і шинки .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів