Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Лайфхак: що робити, якщо ви пересолили соус

Пересолене блюдо можна виправити

Спасти пересолений томатний соус допоможе коричневий сахара
Спасти пересолений томатний соус допоможе коричневий сахара
Фото: freepik.com

Пересолений соус – справжній кошмар для будь-якого кулінара. Але не поспішайте виливати його в унітаз. Ми поділимося порадами, які допоможуть врятувати зіпсовану страву.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Як врятувати зіпсований соус

  • Якщо ви пересолили французький вершковий або масляний соус, розбавте його вершками або додайте трохи коричневого цукру.
  • Нейтралізувати сіль в томатних соусах також допоможе коричневий цукор. Завдяки своїй солодощі він створить смакової контраст.
  • У більш легкий соус, наприклад, на трав'яній основі, вичавіть трохи лимона; його кислота допоможе збалансувати солоність.

Те ж саме стосується і консистенції соусу. Якщо соус був занадто сильно уварений, розбавте його несолоним бульйоном. Додавання вина – ще один варіант, хоча це трохи ризиковано; якщо алкоголь не випарується повністю, соус стане гірким. Якщо ви вирішили додати вино, то будьте готові тушкувати соус ще деякий час, поки спирт не випарується.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати класичний хумус . Ми також ділилися рецептом соусом сацебелі .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів