Завдяки цим нескладним лайфхаком можна зберегти фрукти свіжими і смачними, і найголовніше - не "вбити" вітаміни.
Визначити стиглість авокадо "на око" досить складно. Якщо ви купили недозрілий фрукт, складіть його в паперовий пакет і залиште при кімнатній температурі на кілька днів. Якщо авокадо перезрілий, відправте його в поліетиленовий пакет із застібкою і зберігайте в холодильнику.
- Якщо зв'язка бананів полежить кілька днів в холодильнику, за рахунок холоду і підвищеної вологості запас вітамінів в фрукті стане менше. Щоб банан не темнішав і не гнив, загорніть кінчики в поліетиленову плівку і тримайте в сухому місці. Крім цього, банани потрібно зберігати у зв'язці окремо від інших овочів або фруктів, бо вони виділяють газ етилен, який псує інші продукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Сім ідей, як використовувати застарілі овочі та фрукти
- Якщо ви збираєтеся готувати з полуниці смачний десерт, розкладіть ягоди в лоток для яєць. Це допоможе ягодам зберегти гарний вигляд. А якщо вам потрібно, щоб полуниця полежала кілька днів і не потекла, постеліть на дно лотка паперові серветки.
- Черешню обов'язково купуйте з хвостиками. Це натуральний метод збереження вітамінів і свіжості. Така ягода неушкоджена, а значить ризик зараження мікробами і цвіллю мінімальний. Щоб черешня довше зберігалася, викладіть її на чистий рушник приблизно на 2 години: це допоможе увібрати зайву вологу, ідеальну для розмноження шкідливих мікроорганізмів.
- Вишні можна скласти в скляну банку, чергуючи з листям, і поставити в холодильник. У вишневому листі є фруктова кислота, яка допомагає ягодам залишатися свіжими впродовж 2 тижнів
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок. Крім цього, ми розповідали про найнизькокалорійніші ягоди і фрукти.