Як приготувати багато кебабів з мінімальної кількості фаршу? Сергій Лівадний розкрив цей секрет. Основа майбутнього інструменту – залишки нових каналізаційних труб. Вам знадобляться: куточок і невеликий відрізок труби, цвях і верхівка пластикової пляшки без пробки, каструля з гарячою водою і дерев'яні шпажки.
Процес виготовлення пристрою дивіться на відео, а ми поділимося рецептом фаршу для люля-кебаба.
Класичний рецепт люля-кебаба з баранини
Інгредієнти:
- 500 г фаршу з баранини
- 1 подрібнена цибулина
- 1 дрібно нарізаний перець чилі без насіння
- 2 зубчики подрібненого часнику
- 1 ст.л. подрібненої петрушки
- 1 ч.л. гострої меленої паприки
- 1 ч.л. меленого сумаху
- сіль і чорний мелений перець
- 1 ч.л. лимонного соку
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Відправте всі продукти для люля-кебаба до миски. Перемішуйте руками, злегка відбиваючи об стінки миски, поки інгредієнти рівномірно не будуть поєднані.
- Нанизайте фарш на шампури або на дерев'яні шпажки.
- Помістіть кебаби на решітку гарячого гриля і готуйте, періодично перевертаючи, до отримання рум'яної скоринки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.
Читайте також: