Ревінь надзвичайно смачний у напоях, десертах і випічці. Ми пропонуємо зробити трайфл з ревенем, заварним кремом, сметаною і печивом, який обов'язково варто спробувати. Його приготування займе не більше 30 хвилин, але результат не залишить байдужим.
Десерт з ревенем
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 140 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г ревеню
- 4 жовтки
- 400 мл молока
- 160 г цукру
- 1/2 стручка ванілі або ванільний екстракт
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1/2 лимона
- 100 г сметани
- 100 г печива
Спосіб приготування:
- Ревінь вимити, очистити стебла від тонкої шкірки і порізати скибочками по півсантиметра.
- Скласти в невеликий сотейник ревінь, всипати 100 г цукру і вичавити половинку лимона.
- Поставити сотейник на невеликий вогонь і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Повинен вийде досить густий конфітюр. Остудити його і прибрати в холодильник.
- Для крему довести до кипіння молоко з шматочком ванільного стручка.
- Збити з цукром яєчні жовтки до пишності. Всипати кукурудзяний крохмаль до жовтків і перемішати. Тонкою цівкою влити в жовтковий крем гаряче молоко і знову перемішати.
- Повернути в каструльку молочно-жовтковий крем і варити на несильному вогні, не забуваючи помішувати, до загусання. На це піде близько десяти хвилин.
- Зняти крем з вогню, перелити у велику миску і поставити у велику посудину з холодною водою. Збивати міксером до повного охолодження.
- Сметану збити і змішати з кремом.
Як подавати десерт
Покласти в скляночки або креманки трохи ревеневого конфітюра, зверху розкришити трохи печива, зверху викласти крем. Посипати ще трохи крихтою печива і поставити на кілька годин в холодильник.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонад з ревенем і ділилися рецептом малинового трайфлу.