Завдяки булгуру ліниві голубці виходять набагато ніжніше, ніж в класичному варіанті з рисом. Рецепт від Світлани Шептухи, переможниці першого сезону кулінарного шоу "МастерШеф".
Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:
Ледачі голубці з булгуром
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 152 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г булгура
- 600 г свинячого фаршу
- 1 яйце
- Сіль, перець за смаком
- 200 г капусти
- Борошно – для панірування
- Олія – для смаження
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- 3 ст.л. томатної пасти
- Сіль, перець – за смаком
- Цукор – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Заливаємо булгур холодною водою. Рідина повинна покривати крупу. Солимо, доводимо до кипіння, вимикаємо. Даємо охолонути і промиваємо.
- Змішуємо булгур з фаршем, яйцем, сіллю і перець.
- Капусту нарізаємо дрібними кубиками. Заливаємо її окропом. Даємо охолонути і зливаємо рідину.
- Додаємо у фарш і формуємо невеликі кульки. Обвалюють кульки з усіх боків в борошні. Обсмажуємо на рослинному маслі, на середньому вогні під кришкою.
- Натираємо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо овочі з цукром на олії. Додаємо томатну пасту, лавровий лист і окріп. Доводимо до кипіння, солимо і перчимо до смаку.
- У каструльку викладаємо половину соусу, потім голубці і заливаємо соусом. Тушкуємо після закипання на повільному вогні близько 1 години.
- Подаємо із зеленню і сметаною.
Чим корисний булгур
Булгур – це крупа з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці. Вона дуже популярна в кухні країн Близького Сходу і Середземномор'я.
Завдяки наявності вітамінів А, Е, К і РР булгур сприяє зміцненню стінок судин і серцевого м'яза. Крупа також допомагає знизити рівень цукру в крові.
У булгуром містяться вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, тіамін і рибофлавін, які захищають нервову систему, сприяють нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясну лазанью з фаршем за рецептом Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированого перцю з рисом і м'ясом .