З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино. Ми пропонуємо приготувати смачний літній салат з інжиру з блакитним сиром, виноградом, грушею і горіхами. Він заправляється сумішшю оливкової олії, апельсинового соку і гірчиці.
Літній салат з інжиру, винограду і сиру
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 272 ккал на 100 г
Складові:
- Листя салату
- 2-3 шт. свіжого інжиру
- 1 стигла груша
- Гроно винограду без кісточок
- 50 г рокфору або іншого блакитного сиру
- Жменя горіхів (волоських або пекан)
Для заправки:
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. гірчиці
- Сіль, білий перець
- Сік одного апельсина
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ст. л. білого винного оцту
- 1/3 склянки оливкової олії
- 1/3 склянки кунжутної олії
Дивіться відео, як зробити "Цезар" з куркою гриль:
Спосіб приготування:
- Листя салату помити і обсушити, викласти в салатницю.
- Розкласти зверху розрізаний інжир, скибочки груші, шматочки блакитного сиру, виноград, горіхи (попередньо обсмажити їх на сухій сковороді або в духовці).
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
- Подавати салат разом зі свіжим білим хлібом і холодним білим вином.
Корисна порада
Грушу в рецепті можна замінити манго.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з інжиром з лимоном і розмарином, а також писали, як приготувати випічку з інжиром.