Дієтологи запевняють, що диню варто вживати окремо від інших продуктів. Але італійці не бояться експериментів і без проблем поєднують, на перший погляд, непоєднувані інгредієнти. Диня і прошутто – один з таких міксів.
Салат з динею і прошуто
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 г м'якоті дині без шкірки і кісточок
- 100 г прошуто
- 100 г руколи
- сік половини лимона
- 100 г салату корн
- 1 стебло майорану
- 50 мл оливкової олії
- сіль, перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Наріжте м'якоть дині кубиками, а шинку – тонкими скибочками.
- Вимиті салат корн і руколу красиво розкладіть на блюді.
- Свіжовичавлений лимонний сік змішайте з оливковою олією і додайте сіль, перець за смаком.
- На листя салату помістіть шматочки дині і шинки. Полийте салат заправкою, додайте майоран. Подавайте відразу ж після приготування.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як не можна їсти дині та кавуни. Сайт "Сегодня" також писав про головні дієти серпня – кавунову, яблучну і динну.
Дивіться відео, як законсервувати дині з інжиром на зиму: