Зазвичай квас готують кілька діб, але телеведучий Сергій Лівадний показав, як зробити газований малиновий напій всього за пару годин.
Швидкий рецепт малинового квасу
Складові:
- вода
- 4 склянки малини
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- цукор
- родзинки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для початку налийте в каструлю 4 літри чистої води і доведіть до кипіння.
- Розімніть 4 склянки промитої малини в каструлі. Нам потрібно отримати малинову "кашу".
- Додайте готове ягідне пюре в окріп.
- Поки малина закипає, займіться дріжджами. Залийте дріжджі невеликою кількістю теплої води і перемішайте. Щоб вони активувалися, потрібно близько 10-15 хвилин.
- Фільтрувати малинове сусло через марлю в скляну банку. Потім додайте в сусло цукор з розрахунку 2 ст.л. на 1 л рідини. Дочекайтеся, поки сусло охолоне.
- Додайте дріжджі і добре перемішайте. Залиште банку на 5-6 годин в теплому місці. Після того, як квас "відіграв", його необхідно перелити в пляшку і почати "газувати".
- Щоб пішов газ, додайте 1 чайну ложку цукру і кілька родзинок. Завдяки тому, що в напої ще залишилися дріжджі, вони почнуть реагувати з цукром і виділяти вуглекислий газ. Щоб він зберігся в напої, потрібно закрити пляшку кришкою і поставити на 2-3 години в тепло. А щоб процес виділення газу припинився, відправте малиновий квас в морозильну камеру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонад з полуницею і базиліком. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом класичного мохіто. Крім цього, ми писали, як приготувати смачний домашній лаймад.
Читайте також: