Трдельнік – традиційні чеські ласощі, яке представляє собою кручені булочки з корицею. Ніжне тісто, хитрим чином намотане на залізний або дерев'яний прут, готується на відкритому вогні. Потім трубочки умочують в суміш цукру і кориці. Десерт також посипають горішками, ванільним цукром або кокосовою стружкою.
Трдельнік
Складові:
- 30 г свіжих дріжджів
- 1/4 склянки теплої води
- 4 склянки борошна
- 3 ч.л кориці
- 1 стакан мелених горіхів
- 100 г масла
- 2 яйця
- 1 стакан молока
- 6 ст.л. цукру
- 3 ст.л. цукрової пудри
Рецепт приготування:
- Приготуйте опару: розкришите в миску дріжджі, додайте теплу воду. Всипте трохи цукру і борошна, перемішайте. Дайте опарі постояти в теплому місці протягом 25 хвилин.
- Розтопити вершкове масло і змішайте його з молоком. Додайте два жовтки, перемішайте.
- Всипте просіяне борошно, перемішайте. Додайте опару, трохи цукру і солі. Замісити еластичне тісто і поставте його в тепло на 20 хвилин.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 0.5 см і наріжте смужками шириною близько 5 см. Намотайте тісто на скалки або на спеціальні металеві трубочки. Змастіть збитим білком і посипте сумішшю колотих горіхів, цукру і кориці.
- Надішліть в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Акуратно зніміть трдельнік зі скалок і перекладіть на тарілку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які страви варто обов'язково спробувати в Празі. Ми також ділилися рецептом бісквітних кексів з родзинками і горіхами.