Біф Бургіньон, або яловичина по-бургундськи, – це м'ясо, тушковане у вині. Як приготувати цю французьку страву на власній кухні, показав ведучий телеканалу "Україна" Григорій Герман.
М'ясо по-бургундськи
Складові:
- 1 кг яловичини
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 цибулини
- 2 ст.л. борошна
- 3-4 моркви
- 1 ст.л. червоного сухого вина
- 200 мл води
- 1 зубчик часнику
- лавровий лист
- петрушка
- свіжий чебрець
- сіль, перець
Рецепт приготування:
- М'якоть яловичини нарізати досить великими шматками. Обсмажити до рум'яної скоринки на сковороді з оливковою олією.
- Поки смажиться м'ясо, нарізати цибулю. Перекласти м'ясо в тарілку, додати в сковороду цибулю і злегка обсмажити. Потім додати до м'яса.
- Налити в сковороду червоне вино і зменшити вогонь. Перевернути м'ясо і цибулю, додати очищену і досить крупно нарізану моркву, а також нарізаний часник.
- Додати в сковороду букет гарні – пов'язані між собою гілочки лаврового листа, чебрецю і петрушки.
- Влити склянку води і додати трохи борошна. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити м'ясо на 5-6 годин.
- Подавати м'ясо по-бургундськи з підсмаженим хлібом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.