Хочете урізноманітнити звичний рис і надати йому незвичайний смак? Ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман показав, як приготувати розсипчастий рис з часником, розмарином і цитрусовою цедрою. Таку страву можна подавати під час Великого посту, який 2019 року триватиме з 11 березня по 27 квітня.
Рис з часноком і розмарином
Інгредієнти:
- 300 г довгозернистого рису
- 12 зубчиків часнику
- 2 ст.л. меду
- 4 ст.л. рослинної олії
- Гілочка розмарину
- Цедра лимону
- Цедра апельсина
- Сіль
- Вода
Рецепт приготування:
- Для початку рис потрібно добре промити. Залити водою в пропорції 1:2 і поставити варитися.
- Приготувати соус. Додати в сотейник цілі зубчики часнику, потім всипати подрібнену цедру часнику. Розмарин розрізати навпіл і закинути цілу гілочку.
- Влити 4 ст.л. оливкової олії і приблизно 100 мл води. Готувати на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- Зняти з вогню, прибрати розмарин і збити блендером.
- Наприкінці додати в соус мед і посолити.
- Красиво викласти рис на тарілку і полити приготованим соусом. Прикрасити часточками цитрусових, розмарином і помідорами чері.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділилися рецептом пісних оладок з цільнозернового борошна. Також ми розповідали, як приготувати веганський гарбузовий пиріг.