Цілком може бути, що секрет кавказького довголіття криється в молодих соснових шишках. Гірські жителі знають, що варення з них допомагає впоратися з авітамінозом, хворобами серця, судин і верхніх дихальних шляхів.
Як правильно зробити варення із соснових шишок, щоб прожити 100 років? Сьогодні ми розкриємо цю таємницю.
Як приготувати варення з молодих шишок
Зібрані зелені шишки очищаємо і заливаємо холодною водою. Ретельно промиваємо і видаляємо все сміття. Якщо шишки трапляються з "хвостиками", їх необхідно обламати.
Перекладаємо шишки в посуд. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала шишки приблизно на два пальці. Доводимо до кипіння, варимо 40 хвилин і залишаємо охолоджуватися мінімум на 12 годин.
Зливаємо відвар в окрему каструлю, шишки зберігаємо .
Додаємо цукор до відвару в рівному обсязі . На 2 склянки відвару знадобиться 2 склянки цукру . Ставимо відвар на плиту і варимо 1,5 години , до загусання сиропу . За 20 хвилин до готовності додаємо шишки . Їх не повинно бути занадто багато .
Тепер в стерилізовані банки складаємо шишки : дві третини шишок і одна третина сиропу .
Читайте також: