Сангрія – це один з кулінарних символів Іспанії. Напій складається з охолодженого вина, фруктів та ягід.
Ми пропонуємо осінній варіант сангрії: з білим вином, гранатовим соком, зеленим чаєм, корицею та сезонними фруктами. Незважаючи на довгий список інгредієнтів, цей напій готується дуже просто.
Осіння сангрія
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 173 ккал на 100 г
Складові:
- 1 чашка зеленого чаю (охолодженого)
- 1 чашка гранатового соку
- 1/2 чашки бренді
- 1/2 чашки джину
- 60 мл коричного сиропу
- 1 (750 мл) пляшка білого сухого вина
- 1 яблуко
- 1 груша
- 1 апельсин
- 3 палички кориці
- 1 чашка газованої води
Для подачі:
- Часточки яблука і апельсина
- Палички кориці
Дивіться відео, як легко відкрити вино:
Спосіб приготування:
- У глечик налийте охолоджений зелений чай, гранатовий сік, бренді, джин і сироп з кориці. Розмішайте як слід.
- Влийте повну пляшку сухого білого вина.
- Наріжте яблуко, грушу і апельсин шматочками і додайте їх у глечик. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
- Коли прийде час подавати сангрію, налийте в глечик газовану воду. Подавайте в склянках з льодом, додавши в кожну половинку яблука, часточки апельсина і паличку кориці.
Як зробити домашній сироп з кориці
Змішайте в сотейнику 1 чашку води і 1 чашку цукру. Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і додайте 2 палички кориці. Накрийте і готуйте 10-15 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте настоятися протягом години. Процідіть, перелийте в пляшку і зберігайте не більше 14 днів в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом журавлинної сангрії з апельсином і ромом, а також писали, як зробити гранатову сангрію.