Головна Сьогодні

Кращий рецепт домашнього коктейлю "Мохіто"

"Мохіто" – коктейль родом з Куби

Коктейль "Мохіто" з'явився на Кубі на початку XIX століття. Його придумали американці, взявши за основу рецепт м'ятного джулепа – напою з віскі, однойменної зелені, льоду і цукрового сиропу. Тільки на Острові свободи роль бурбона почав виконувати світлий ром.

"Мохіто" – справжній порятунок у спеку. Так що обов'язково приготуйте цей класичний коктейль для літньої вечірки зі свіжої м'яти, білого рому, цукру, пікантного лайма і прохолодної газованої води. Пропорції інгредієнтів можна варіювати за смаком.

"Мохіто": рецепт класичний

"Мохіто" з білим ромом
"Мохіто" з білим ромом
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 5 хвилин

Калорійність:

  • 158 ккал

Складові:

  • Сік одного лайма
  • 1 ч.л. цукрового піску
  • Невелика жменя свіжої м'яти плюс додаткова гілочка для подачі
  • 60 мл світлого рому
  • Газована вода – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте лаймовий сік, цукор і листя м'яти в маленькому глечику, розімніть мадлером або ложкою.
  2. Перекладіть у високу склянку і додайте жменю льоду.
  3. Залийте ромом, помішуючи ложкою з довгою ручкою.
  4. Влийте газовану воду, прикрасьте коктейль м'ятою і подавайте.

Корисна порада

Замість звичайної мінеральної води можна використовувати лимонну газовану воду.

Дивіться відео, як приготувати оригінальний лимонад:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ананасового коктейлю в блендері .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти