Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. До яєчно-молочної суміші додають найрізноманітніші інгредієнти. Сьогодні ми приготувати кіш з броколі, червоною рибою і сиром.
Кіш з броколі та лососем
Інгредієнти на 6 порцій:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1-2 столові ложки молока
- сіль
Для начинки:
- 250 г філе червоної риби без шкіри і кісток
- 250 г суцвіть броколі
- 100 г сиру
Для заливки:
- 3 яйця
- 200 мл вершків
- сіль, мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Борошно порубати з холодним маслом. Додайте щіпку солі, яйце і молоко. Швидко замісіть тісто, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Суцвіття броколі відваріть протягом 3-4 хвилин. Червону рибу наріжте середніми кубиками.
- Перемішайте в мисці рибу, броколі і тертий сир.
- Для заливки збийте вінчиком яйця, додайте вершки, сіль і мелений перець.
- Охолоджене тісто викладіть в роз'ємну форму діаметром 23 см і зробіть бортики. Або розділіть на шість рівних частин і відправте до формочок для тарталеток.
- Викладіть на основу з тіста начинку і додайте заливку. Поставте в розігріту до 180 °С духовку і випікайте, поки заливка не загусне, а краї тіста не підрум'яняться.
Порада: щоб тісто не розмокнуло від начинки, ви можете попередньо запекти його протягом 10-15 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кішу з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати кіш із куркою та овочами.
Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: