I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Кращий рецепт Львівського сирника від Лізи Глінської

Львівський сирник – простий, але дуже смачний десерт

Львівський сирник з родзинками і шоколадною глазур'ю – смачний десерт української кухні. Він став популярним після того, як його внесла в свою книгу легендарна кулінарка Дарія Цвєк. Ця жінка з самого дитинства вона записувала рецепти мами і бабусі до свого кулінарного щоденника.

Ліза Глінська, відомий український кондитер і переможниця шоу "МастерШеф", поділилася в Instagram своєю версією Львівського сирника.

Реклама

Львівський сирник від Лізи Глінської

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 700 г сиру (жирність 9%)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 50 г сметани (2 ст. л., жирність не менше 20%)
  • 50 г вершкового масла (0,25 пачки)
  • 30 г манної крупи (1 ст. л. з гіркою)
  • Сіль
  • Цедра одного лимона (або апельсина)
  • 100 г світлих родзинок

Читайте також:

Для глазурі:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 20 мл рослинної олії (1 ст. л., рафінованої)

Дивіться відео, як вибрати хороший сир:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Протріть сир через дрібне сито.
  2. Додайте до сиру сметану, розтоплене вершкове масло, сіль, цукор.
  3. Натріть цедру лимона.
  4. Додайте манну крупу, перемішайте до однорідності.
  5. Пробийте масу занурювальним блендером.
  6. Протріть яйця через сито, додайте до одержаної маси яйця і акуратно вмішайте.
  7. Промийте ізюм теплою водою, просушіть його паперовим рушником, додайте в сирну масу.
  8. Змастіть форму (довжина 24 см, ширина 10 см, висота 6 см) вершковим маслом, укладіть у форму пергамент.
  9. Викладіть у форму сирну масу, розрівняйте. Накрийте пергаментом, поставте зверху вантаж.
  10. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Зніміть вантаж і випікайте ще 10-15 хвилин.
  11. Переверніть форму з готовим сирником на дощечку, зніміть форму і пергамент, залиште остигати при кімнатній температурі. Після приберіть в холодильник мінімум на 5 годин.

Як зробити глазур для сирника

  • Розтопіть шоколад з олією в мікрохвильовій печі.
  • Покладіть сирник на решітку і залийте глазур'ю.
  • Зніміть сирник з решітки, приберіть в холодильник на 15-20 хвилин для стабілізації глазурі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк, а також ділилися рецептом ватрушки з сиром і лохиною від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти