Львівський сирник з родзинками і шоколадною глазур'ю – смачний десерт української кухні. Він став популярним після того, як його внесла в свою книгу легендарна кулінарка Дарія Цвєк. Ця жінка з самого дитинства вона записувала рецепти мами і бабусі до свого кулінарного щоденника.
Ліза Глінська, відомий український кондитер і переможниця шоу "МастерШеф", поділилася в Instagram своєю версією Львівського сирника.
Львівський сирник від Лізи Глінської
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 700 г сиру (жирність 9%)
- 150 г яєць (3 шт.)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 50 г сметани (2 ст. л., жирність не менше 20%)
- 50 г вершкового масла (0,25 пачки)
- 30 г манної крупи (1 ст. л. з гіркою)
- Сіль
- Цедра одного лимона (або апельсина)
- 100 г світлих родзинок
Для глазурі:
- 200 г молочного шоколаду
- 20 мл рослинної олії (1 ст. л., рафінованої)
Дивіться відео, як вибрати хороший сир:
Спосіб приготування:
- Протріть сир через дрібне сито.
- Додайте до сиру сметану, розтоплене вершкове масло, сіль, цукор.
- Натріть цедру лимона.
- Додайте манну крупу, перемішайте до однорідності.
- Пробийте масу занурювальним блендером.
- Протріть яйця через сито, додайте до одержаної маси яйця і акуратно вмішайте.
- Промийте ізюм теплою водою, просушіть його паперовим рушником, додайте в сирну масу.
- Змастіть форму (довжина 24 см, ширина 10 см, висота 6 см) вершковим маслом, укладіть у форму пергамент.
- Викладіть у форму сирну масу, розрівняйте. Накрийте пергаментом, поставте зверху вантаж.
- Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Зніміть вантаж і випікайте ще 10-15 хвилин.
- Переверніть форму з готовим сирником на дощечку, зніміть форму і пергамент, залиште остигати при кімнатній температурі. Після приберіть в холодильник мінімум на 5 годин.
Як зробити глазур для сирника
- Розтопіть шоколад з олією в мікрохвильовій печі.
- Покладіть сирник на решітку і залийте глазур'ю.
- Зніміть сирник з решітки, приберіть в холодильник на 15-20 хвилин для стабілізації глазурі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк, а також ділилися рецептом ватрушки з сиром і лохиною від Юлії Висоцької.