Мідії в томатному соусі з білим вином і овочами – смачна і корисна страва, яка вимагає мінімум часу і зусиль. Головне – вибрати якісних молюсків.
Зрозуміти, свіжі мідії чи ні, можна лише після разморозки.Так що потрібно дати їм відтанути при кімнатній температурі і добре понюхати. Якщо ви відчуєте навіть легкий неприємний запах, від делікатесу краще відмовитися.
Мідії в томатному соусі з овочами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 61 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г варено-морожених мідій в мушлях
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 3 зубчики часнику
- 500 мл консервованих помідорів у власному соку
- 100 мл білого сухого вина
- Рослинна олія
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Дрібно порізані моркву і селеру обсмажити на олії.
- Додати подрібнений часник, дрібно нарізані помідори і сік і тушкувати декілька хвилин.
- Підготувати мідії згідно з інструкцією на упаковці.
- Додати мідії до овочів, залити білим вином. Посолити і поперчити за смаком.
- Перемішати і згасити під кришкою близько 10 хвилин.
Як подавати мідії
Готову страву прикрасити зеленою цибулею або іншою зеленню. Подавати з відвареним рисом або багетом.
Дивіться відео, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з мідіями і томатним соусом . "Сьогодні" також писали, як зробити запіканку з макаронів з мідіями .