Тірамісу – це повітряний десерт, який готується на основі вершкового сиру маскарпоне. До складу його входять також курячі яйця, печиво савоярді або бісквіт, цукор, кава, алкоголь (вино марсала, ром або бренді); зверху тірамісу прикрашається какао-порошком або тертим шоколадом.
Кращий рецепт тірамісу
Складові:
- 400 г вершкового сиру маскарпоне
- бісквіт або 1 упаковка печива "дамські пальчики" (300 г)
- 5 яєць
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 250 мл міцної кави
- 2 ст. ложки коньяку (або амаретто, або рому)
- 2 ч. ложки какао-порошку
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Відокремити білки від жовтків.
- Жовтки збити з цукровою пудрою так, щоб вони збільшилися в обсязі, додати сир маскарпоне і вимішати.
- Білки збити в міцну піну, додати в сирну суміш і акуратно перемішати.
- У заварену каву додати коньяк і просочити шматочки бісквіта.
- Викласти в фаянсову або скляну форму один шар бісквіта, зверху шар сирної суміші, потім знову бісквіт і знову крем (останнім повинен виявитися шар крему).
- Розрізати бісквіт на невеликі смужки.
- Поставити на кілька годин в холодильник. Перед подачею присипати какао-порошком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тірамісу з ананасами. Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру. Крім цього, ми повідомляли, що історики знайшли батьківщину тірамісу.
Дивіться відео, як приготувати італійський напій лімончелло: