Тушкована капуста зі свининою – це прекрасний варіант простої і смачної вечері. А якщо у вас залишиться невелика порція, можна пустити її на начинку для пирога.
Посуд варто брати товстостінний, тоді нагрів буде рівномірним і тривалим. Підійдуть чавунна сковорода, качатниця, казан, чавунна або керамічна сковорода гриль, каструля з товстим дном і антипригарним покриттям.
Тушкована капуста з м'ясом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 171 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг капусти
- 400 г свинини
- 2 цибулини
- 1 морква
- 1-2 ст. л. томатної пасти
- Сіль, цукор і чорний перець – за смаком
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- 0,5 ч. л. насіння коріандру
- 4 ст. л. соняшникової олії
Дивіться відео, як приготувати свинину з грибами:
Спосіб приготування:
- Свинину нарізати кубиками, капусту нашаткувати, цибулю і моркву довільно подрібнити.
- Обсмажити свинину на рослинній олії. Додати цибулю і моркву, готувати до м'якості. Приправити за смаком.
- Нашатковану капусту посипати сіллю (дві-три щіпки), пом'яти руками, щоб вона дала сік.
- Покласти в сковороду, перемішати і готувати 8-10 хвилин на середньому вогні. В результаті капуста повинна осісти, стати прозорою або приємного рожевого відтінку.
- Зменшити вогонь, щільно накрити кришкою і томити приблизно 30-40 хвилин. Щоб нічого не підгоріло, не забувайте помішувати ложкою або лопаткою.
- Томатну пасту розвести у воді (достатньо 100 мл), додати до капусти разом з коріандром і лавровим листом. Приправити до смаку.
- Перемішати і тушкувати ще 8-10 хвилин. Готову страву зняти з вогню і відразу прибрати лаврове листя.
Як подавати тушковану капусту
Подавати тушковану капусту гарячою разом з хлібом. Страву можна доповнити сметаною або натуральним йогуртом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога з квашеною капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами страв з брокколі.