Цей ароматний гарбузовий суп буде готовий вже через півгодини. Просто обсмажте нарізані овочі і бекон, додайте шматочки гарбуза, тушкуйте і перебийте блендером. Подавати суп можна з гарбузовим насінням або грінками.
Гарбузовий суп-пюре з беконом
Складові:
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 помідор
- 2 стебла селери
- 2 кг гарбуза
- кілька смужок бекону
- сіль
- свіжий гострий червоний перець
- чорний мелений перець
- петрушка
- оливкова олія
Рецепт приготування:
- Ріжемо селеру, цибулю і трохи гострого перцю без насіння. Бекон нарізаємо кубиками.
- Вичавлюємо часник, обсмажуємо його разом з беконом і овочами в каструлі на оливковій олії. Додаємо гарбуз без шкірки та насіння і порізаний кубиками помідор (теж без насіння і шкірки).
- Додаємо трохи окропу або овочевого бульйону (кілька склянок) і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- Збиваємо блендером в пюре, солимо і перчимо до смаку. Доводимо до кипіння і даємо постояти близько 10 хвилин.
- Переливаємо суп-пюре в тарілку, посипаємо зеленню і злегка обсмаженими гарбузовим насінням або грінками з білого хліба.
Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.
Дивіться відео про найдорожчих супах світу: