Маринований кавун – відмінна заготовка для тих, хто хоче спробувати цю ягоду взимку або здивувати своїх гостей.
Рецепт дуже простий. Головне, вибрати стиглий, але не перезрілий кавун, щоб серединка не була розтрісканою. Перед приготуванням його слід добре помити, бо ягода закривається в банки разом зі шкіркою. Видаляти кісточки чи ні – залежить від ваших уподобань.
Маринований кавун на зиму
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорийність:
- 36 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кавун
- Вода
- 70 мл оцту
- 1,5 ст.л. солі
- 3 ст.л. цукру
Спосіб приготування:
- У воду додати оцет, цукор і сіль. Довести до кипіння і залишити на 10 хвилин.
- Кавун добре помити і нарізати разом зі шкіркою.
- Щільно скласти кавун в стерилізовані банки і залити гарячим маринадом.
- Закрити кришками.
На замітку
Щоб сік з кавуна не витікав, розріжте його навпіл, покладіть зрізом вниз на тарілку, і тільки потім нарізуйте.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами незвичайних і смачних страв, які можна приготувати з м'якоті кавуна.