Масниця – одне з найстаріших свят слов'янських народів. Це смачне гуляння триває цілий тиждень, що передує початку Великого посту. І хоча Масляну вважають українським святом, насправді, млинці люблять не тільки у нас. Чи не кожна країна світу має свої національні рецепти. Відео про них дивіться нижче.
Наприклад, в Індії готують млинці з ферментованого тесту з рису і сочевиці. Колумбійці і венесуельці люблять кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м'якого білого сиру. Китайські млинці більше схоже на чебуреки. У начинку часто кладуть качине м'ясо і зелену цибулю, фаршировані яйця або шинку.
Фіни люблять товсті, запечені в духовці млинці, які подаються з ягодами і великою кількістю крему. А японці готують смажені коржики з суміші яєчного тіста і капусти – окономіяки. А ось в США зберігають вірність традиціям – роблять блюдо з пшеничного борошна і називають його панкейк .
Без кленового сиропу, але з фруктами – такий вигляд мають панкейки по-австралійськи. Канадці теж в захваті від товстеньких млинчиків. І все це тільки класичні варіанти, а скільки рецептів існує насправді, невідомо, тому що кожна господиня готує млинці по-своєму.
Марокканські млинці "Багрір"
"Багрір" – це марокканські млинці з медовим соусом, які не тільки порадують вас своїм незабутнім смаком і ароматом, але і здивують зовнішнім виглядом.
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- Вода – 650 мл
- Пшеничне борошно – 300 г
- Манка – 100 г
- Жовтки – 2 шт.
- Цукор – 1 ч. Л.
- Соняшникова олія – 1 ч. Л.
- Дріжджі – 0,5 ч. Л.
- Розпушувач – 0,5 ч. Л.
- Сіль – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці або каструлі змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач. Влийте масло, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
- Протягом однієї-двох хвилин збивайте масу міксером або блендером. Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
- Тісто, що збільшилося в два рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого. Як тільки верхня пориста сторона підсохне – млинець готовий! Млинці смажаться тільки з одного боку.
- Для начинки змішайте розтоплене вершкове масло з медом, рясно змастіть млинці.
Раніше ми розповідали, що можна зробити з млинців на Масляну: ТОП-5 незвичайних рецептів .