Масляна в 2020 році розпочався 24 лютого і триватиме до 1 березня. Головне частування цього свята – млинці з різними начинками – сирною, рибною, горіховою або фруктової. При цьому церковний статут уже забороняє вживати м'ясо, адже відразу після Масниці стартує Великий піст .
Ми пропонуємо зробити до свята млинці на кефірі. Вони зазвичай більш товсті, ніж ті, що приготовані на воді або на молоці. Щоб млинці вийшли ажурними, в тісто додають окріп і соду – так при випічці утворюються дірочки.
Ніжні млинці на кефірі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка окропу
- 2 яйця
- 1,5-2 ст.л. цукру
- 0,5 ч.л. соди
- 2 ст.л. олії
- 0,5 ч.л. солі
Спосіб приготування:
- Збийте яйця, додайте в них сіль, окріп і кефір.
- В добре збиту суміш додайте просіяне борошно, змішане з содою, цукор і олію. Суміш перемішати, щоб не було грудочок.
- Пекти млинці на сковорідці, змащеній олією.
Дивіться відео, як приготувати дріжджові млинці з медом:
Заварні млинці на кефірі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 2 склянки кефіру
- 2 склянки борошна
- 1 склянку окропу
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. олії
- Сіль, цукор за смаком
Спосіб приготування:
- Кефір, яйця, борошно, сіль і цукор перемішати.
- У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто.
- Далі в тісто потрібно додати 2-3 ст. л. олії і перемішати так, щоб не було грудочок.
- Випікати млинці на розпеченій сковорідці, змащеній олією.
Млинці на кефірі без окропу
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 0.5 л кефіру
- 1 склянка борошна
- 2 яйця
- 2 ст.л. цукру
- Сіль, сода – по половині чайної ложки
- 2 ст. л. олії
- Маленький шматочок сала для змазування сковороди
Спосіб приготування:
- Відокремити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник, а жовтки збити з цукром.
- Додати кефір кімнатної температури. Перемішати.
- Поступово додати борошно, помішуючи.
- Додати соду, гашену оцтом, і олію.
- Дістати з холодильника білки, додати дрібку солі і збити до піни.
- Вилити в тісто і ніжно перемішати, щоб збереглася піна.
- Шматочком сала на вилці змастити гарячу сковороду і випікати млинці.
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці . "Сьогодні" також писали, як вибрати курячі яйця для млинців .